Carl-Anders Keller ny operativ chef på Iboxen

Paketinfrastrukturbolaget Iboxen fortsätter att rekrytera Postnord-veteraner, senast Carl-Anders Keller som operativ chef, i syfte att ytterligare kunna växla upp takten på utrullningen av paketskåp över landet.

Carl-Anders Keller har många års erfarenhet inom försäljning, kundservice, produkt- och affärsutveckling. Han kommer närmast från rollen som försäljningsdirektör på Postnord. Carl-Anders kommer att ansvara för iBoxens operativa verksamhet.

– För att klara den ökande volymen av paket och för att effekten på samhället även framgent ska vara positiv behövs investeringar i ny och förbättrad infrastruktur av leveransboxar. Det ska bli fantastiskt kul att tillsammans med mina nya kollegor på iBoxen, handlare, kommuner, fastighetsägare och logistikbranschen bidra till en mer hållbar logistikkedja, säger Carl-Anders Keller, i ett pressmeddelande.

Enligt PTS skickas det idag ca 1,2 miljoner paket i Sverige under ett vanligt dygn, och inom ett par år kommer antalet vara det dubbla – drygt 2 miljoner paket per dygn. Ökade e-handelsvolymer innebär ökat antal paket och fler leveranser.

– År 2026 ska alla svenska hushåll ha en leveransbox nära sin bostad eller där de dagligen passerar. Vi behöver växla upp takten ytterligare och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Calle och resten av teamet, kommenterar Tim Jörnsen, vd på iBoxen.