Citymail i nytt samarbete med Iboxen

Citymail inleder ett samarbete med Iboxen för att erbjuda leverans även genom deras boxnätverk. E-handelsföretagen 24.se och AMA Group, där bland annat Ateljé Margaretha ingår, är först ut att erbjuda boxleveranser via Citymail.

– Konsumenterna vill kunna välja hur de vill få sina paket levererade. Det är ett väldigt starkt och tydligt krav. Vi vill fortsätta leverera den bästa kundupplevelsen med hög precision. Med Iboxens leveransboxar får vi ett riktigt konkurrenskraftigt erbjudande i kombination med våra hemleveranser, kommenterar Einar Wahlbom, Sales & Marketing Director på Citymail.

Iboxen är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag. Iboxen har nu avtal med elva av Sveriges största transportbolag*. På ett och ett halvt år har Iboxen placerat ut ca 1 300 leveransboxar i 54 av Sveriges kommuner. Citymail delar ut brev och paket i den absoluta merparten av dessa kommuner, och når 54 procent av Sveriges hushåll. Boxarna står utomhus nära där människor bor eller dagligen passerar.

– Citymails boxtjänst är otroligt konkurrenskraftigt ur flera perspektiv. Förutom att det är smidigt för våra kunder så finns det en hållbarhets­aspekt. Boxleveranserna bidrar till mindre trafik, lägre utsläpp och kunderna slipper ta sin egen bil till ett ombud och förhålla sig till deras öppettider, Mikael Rosendahl, vd på AMA Group.

Iboxen är finansierat för att skapa ett rikstäckande nätverk med boxar över hela Sverige, som ska underlätta vardagen för privatpersoner och företag. Iboxens plan är att finnas i 65–70 kommuner i slutet av 2022 och under 2023 kommer ytterligare ett par tusen boxar placeras ut.

*Airmee, Best Transport, Bring, CityMail, DB Schenker, DHL, Early Bird, FedEx/TNT, Premo och UPS.