Continental/Merlett hyr 3 000 kvm i Ingared

När Merlett, ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang, köptes upp av den globala koncernen Continental utökades utbudet med gummislangar av olika slag. Nu flyttar de in i en nybyggd lokal om 3 000 kvm i Ingared Företagspark, utanför Göteborg, för att få plats.

Hittills har Merlett haft sin svenska verksamhet i Gråbo industriområde, men sedan de förvärvades av Continental 2019 och utbudet ökade har de letat efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen blev till slut en nybyggd lokal i Ingared. Det nya läget är nära bolagets befintliga lager.

Rikard Lindkvist, Head of Industrial & Logistics, Savills Sweden. Foto Savills.

– Det känns verkligen roligt att tillsammans med Ingareds Företagspark ha kunnat hjälpa Merlett till en ny lokal i logistikparken, kommenterar Rikard Lindkvist, Head of Industrial & Logistics på Savills Sweden.

Närheten till E20 samt att det nya läget ligger nära bolagets befintliga lokal är två viktiga orsaker till att valet föll på Ingared Företagspark. Inflyttning är beräknad under Q1 2023.

– Från Ingareds Företagspark ser vi Continental/Merlett som en fantastiskt bra hyresgäst och ett mer etablerat varumärke är svårt att tänka sig. Genom att Continental/Merlett väljer Ingared så tror vi att det kommer dra till sig ytterligare intresse för andra bolag att etablera sig i området. Vi ser fram emot ett långvarigt samarbete, kommenterar Roland Bengtsson, huvudägare i Ingareds Företagspark.