Croisette expanderar till Finland

Fastighetsrådgivaren Croisette fortsätter nu sin internationella expansion med ett nytt kontor i Helsingfors, företagets tredje kontor utanför Sverige. Den finska satsningen leds av den lokale fastighetsrådgivaren Jalmari Janhunen.

Den Malmöbaserade fastighetsrådgivaren påbörjade sin internationella expansion 2020 med ett nytt kontor i Reykjavik, Island, under 2021 fortsatte resan med det första danska kontoret i Köpenhamn. Nu följer det tredje steget i en planerad serie av etableringar: finska Helsingfors. Företaget, som har en vision om att bli världens ledande fastighetsrådgivare, ser sig hela tiden om efter nya möjliga tillväxtmarknader.

– Vi har tittat på Finland under en längre tid och vi är glada att äntligen kunna påbörja detta nya kapitel, kommenterar Per Svensson, vd och grundare av Croisette Real Estate Partner.

Den finska satsningen kommer ledas av 35-åriga Jalmari Janhunen, en erfaren rådgivare inom fastighetsbranschen med en bakgrund inom både transaktionsrådgivning och corporate finance. Jalmari Janhunen går in i rollen som vd för det finska dotterbolaget Croisette Finland Oy.

– Jag är glad över att bredda Croisettes redan starka närvaro i Norden och att göra det tillsammans med ett ungt, innovativt och hårt arbetande team på Croisette. Efter att ha arbetat inom den den finska fastighetsmarknaden i flera år kan jag se att det finns attraktiva möjligheter att göra saker annorlunda och vi på Croisette har rätt verktyg för att utnyttja dessa möjligheter. Under det första året är vårt mål att öka teamet med 5-8 personer, och vi siktar på att hålla tillväxten jämn under de kommande åren, kommenterar Jalmari Janhunen, vd för Croisette Finland.