Dagens Logistik nr 3 2020 – ute nu!

Dagens Logistik nr 3 2020 – fullspäckat med nyheter om automation, hållbara transporter, tullar och mycket annat – är nu ute. Du kan läsa det här.

I detta nummer intervjuar vi Åhléns logistikchef Svante Lindgren om deras nya centrallager i Rosersberg. Att bygga en flexibel och skalbar lagerlösning som håller för framtiden har varit deras utmaning.

Tullexperten Emmilie Welander på KPMG hjälper oss reda ut vad Tullverkets nya tullpraxis om tullavgifter egentligen innebär. Visste du att många transportörer, som inte är importörer och som åkt på tulltillägg, efter beslut i Kammarrätten i Göteborg kan få pengarna tillbaka?

Johan Andersson, regionchef för Aditro Logistics, berättar om deras nya logistikcenter som ska byggas i Vaggeryd.

Vi på Dagens Logistik har också besökt paketsorteringsuppstickaren Emotion Logistics i Tenhult, med kunder som Dream Logistics, Tura och Almroths, bl a.

Vi har också spanat på trenderna inom last mile och satt ihop en guide för den som vill ha en överblick över marknaden.

Våra krönikörer, i detta nummer Tobias Jonasson – som funderar över Amazons CSR-policy, och transportforskaren Catrin Lammgård – som reder ut hur man som transportköpare styr mot hållbara transporter, få du heller inte missa.

Här hittar du Dagens Logistik nr 3 2020.