De leder nya “apoteksgruppen”

I början på oktober slår ägarna till Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman kedjorna i ett nytt bolag. Den nya apotekskedjan blir Sveriges tredje största apotek, och ska ledas av Erik Sjögren. Jenny Rådeström blir inköpsdirektör och Lina Hasic inköpsdirektör.

– Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv. Jag ser fram emot att börja samarbetet med den nya tilltänkta ledningsgruppen för att ta fram en bra plan för det nya bolaget efter att affären stängts i oktober, kommenterar Erik Sjögren, tilltänkt vd för gruppen. Han har lång erfarenhet av både fysisk och e-handel från Adidas och har därefter varit först försäljning och driftansvarig på Apoteksgruppen sedan 2019 och är nu vd på Apoteksgruppen sedan i januari i år.

Erik Sjögren. Foto Apoteksgruppen/Kronan.

Utöver honom planeras ledningsgruppen bestå av bl a Jenny Rådeström som sortiment och inköpsdirektör och Lina Hasic som e-handelsdirektör.

Jenny Rådeström har idag en liknande roll på Kronans Apotek och många års erfarenhet från Menigo och Ica i liknande befattningar. Lina Hasic har under de senaste året varit med i den digitala transformation Kronans Apotek gjort. Innan Lina började på Kronans var hon flera år på Unilever och jobbade med digital försäljning och affärsutveckling.

Sofie Almqvist, HR direktör, har denna roll idag på Apoteksgruppen sedan 2019. Innan Apoteksgruppen var Sofie med och utvecklade Synsams HR och utbildning under flera år.

Nina Wyholt Gradin blir den nya kedjans försäljning- och driftsdirektör för fysisk handel, Erik Romell ekonomidirektör, Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör och Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör.

Den tilltänkta ledningsgruppen kommer att påbörja sitt arbete när affären har stängts i början på oktober, för att sedan arbeta fram en plan och strategi för bolaget under sista kvartalet.