Descartes köper amerikanskt frakthanteringsföretag   

Descartes Systems Group har förvärvat USA-baserade mjukvaruföretaget Supply Vision för 12 miljoner USD. Bolaget levererar digitala lösningar för frakthantering, och förvärvet kompletterar Descartes sitt befintliga tjänster inom frakthantering för logistikleverantörer kopplade till GLN (Global Logistics Network). 

Supply Vision har funnits i över 20 år och har sitt huvudkontor i Phoenix, Arizona i USA. Descartes förvärvar Supply Vision för cirka 12 miljoner USD, vilket motsvarar drygt 127 miljoner SEK. 

– För att effektivt möta kundernas krav samtidigt som de är lönsamma måste logistiktjänsteleverantörer investera i lösningar som automatiserar processer mellan flera parter och utnyttjar realtidsinformation som förbättrar beslutsfattandet. Vi ser en möjlighet att kombinera Supply Vision-kapaciteten med Global Logistics Network och göra ännu fler lösningar tillgängliga för den bredare branschen inom logistiktjänster, kommenterar Scott Sangster, ansvarig för Logistics Services Providers på Descartes.

Edward J Ryan. Foto Descartes

Supply Vision utvecklar modulära applikationer som hjälper logistikleverantörer att koordinera leveranser från offert, ruttplanering och bokning, fram till slutleverans. Supply Vision-plattformen integreras också med lösningar för fraktvisibilitet i realtid, som Descartes MacroPoint, för att ge logistikleverantörer och deras slutkunder förbättrad information om leveransstatus och plats.

Förvärvet är ett komplement till Descartes tidigare investeringar i QuestaWeb, Kontainers och Portrix. 

– Vi vill utöka vårt utbud för logistikleverantörer och ser fram emot att fortsätta arbeta med Supply Visions kunder, partners och team av experter för att hjälpa logistikleverantörer att digitalisera sin verksamhet och hantera leveranslivscykeln på ett säkert, effektivt och hållbart sätt, kommenterar Descartes vd Edward J Ryan.

Descartes utvecklar lösningar och beslutsstöd för att skapa visibilitet och automatisering av leveranskedjan inom områden som  strategisk ruttoptimering, transportoptimering och tullhantering, med huvudkontor i Waterloo, Kanada och nordiskt huvudkontor i Malmö. Descartes lösningar används för planering, spårning och uppföljning av leveranser, men också för att hantera och följa upp på transportörsavtal, tjänstekvalité och transportfakturor.