DKV Mobility och Trans.eu inleder samarbete

Mobilitetstjänstleverantören DKV Mobility, en del av tyska familjeföretaget DKV Group, och Trans.eu, en digital logistikplattform för landtransport med särskilt fokus på Österuropa, inleder ett samarbete genom vilket användare användare av DKVs transportplattform även får tillgång till Trans.eus fraktportal.

Den digitala plattformen Trans.eu är baserad på en transportörsdatabas som har funnits på den östeuropeiska marknaden i över 15 år. Nu kommer DKVs kunder få tillgång till denna genom ett nytt samarbete mellan de båda aktörerna, som resulterat i den nya digitala portalen DKV Live: som “banar väg för digital flotthantering i realtid”, enligt ett pressmeddelande. I den nya plattformen: DKV Live får användarna frakterbjudanden som baseras på fordonens position i realtid. Därigenom kan speditörerna undvika tomkörningar och öka resurs- och ruttoptimeringen.

– Ett pris för två digitala plattformar – DKV-användare har direkt tillgång till vår fraktpool utan abonnemang och betalar endast transaktionskostnaderna. Det fungerar snabbt och enkelt, kommenterar Bogdan Kosturek, Vice President of Technology and Product Development , på Trans.eu.

– Genom att länka våra två portaler kan våra kunder nu använda sina fordon ännu mer hållbart – eftersom det blir mycket enklare för dem att hitta laster som kan plockas upp mycket nära en lastbil. Det är också en vinst för miljön, tillägger Manuel von Mohrenschildt, Director Partner & Solution Sales på DKV.