Dorothea Lüftner ny affärsområdeschef på DEX

Dorothea Lüftner utses till ny affärsområdeschef för Dagab Externa Affärer (DEX) – som servar Dagabs småbutikskunder. Hon tillträder tjänsten den 1 oktober och kommer även ingå i företagsledningen.

Dagab Externa Affärer är är Axfoods kategori- och logistikpartner för servicehandeln, kedjedrivna trafikbutiker och drivmedelsbolag samt mindre livsmedelsbutiker. Dorothea efterträder Hans Bax som varit tillförordnad chef för DEX sedan 2020. Han återgår nu till rollen som affärsområdeschef egna affärer.

– Det ska bli otroligt roligt att få bidra till den externa affärens fortsatta tillväxt. Hans Bax och teamet har lagt en väldigt bra grund det senaste året och jag hoppas att jag med min bakgrund kan fortsätta att utveckla vårt arbetssätt för ett ännu starkare kunderbjudande, säger Dorothea Lüftner i ett pressmeddelande.

Dorothea har arbetat för företaget sedan 2004, senast som kategoriområdeschef för non-food inom affärsområde märkesvaror och affärsanalys.

– Jag är väldigt glad att Dorothea tackat ja till rollen som affärsområdeschef för Dagab externa affärer och ser fram emot att välkomna henne till vår företagsledning. Hon är en mycket meriterad och uppskattad ledare med ett starkt kundfokus, och hon kommer att bidra till DEX fortsatta utveckling, säger Dagabs vd Nicholas Petterson i pressmeddelandet.