Dreamlogistics driver Brings Shelfless-satsning

I höstas köpte Bring den jönköpingsbaserade TPL-aktören Dreamlogistics. Nu står det klart att Dream ska driva Brings Shelfless-satsning i Sverige, inklusive det nya helautomatiserade lagret i Rosersberg, Stockholm.

I oktober 2021 köpte Bring, som ägs av Posten Norge, en majoritetsandel i tredjepartslogistikern Dreamlogistics som en del i sin TPL-satsning. Jönköpingsföretaget fokuserar på effektiv e-handelslogistik även för mindre aktörer genom tech och automation. Nu står det klart att företaget får ansvaret för Brings Shelfless-koncept i Sverige.

– Shelfless är en tjänst som hjälper nätbutiker oavsett storlek med att nå sina ambitioner både på den lokala och den nordiska marknaden. Vi plockar, packar och levererar varor för många nätbutiker. Även internationella nätbutiker som vill sälja sina produkter till nordiska konsumenter kan använda Shelfless, kommenterar Rickard Slettmyr, ansvarig för tjänsten Shelfless hos Bring.

Beskedet betyder att befintliga Dreams tjänster, siter, organisation och ledning blir kvar. Samtidigt får de större resurser genom den större Shelfless-organisationen i Norden. Dessutom utökas investeringarna i automation och tjänsteutveckling inom både fulfillment och transporter.

Jonas Ahlgren. Foto Dreamlogistics

– Bring har organisationen och resurserna för att lyckas med vår utveckling, och vi på Dream har expertisen, kommenterar Jonas Ahlgren, vd för Dreamlogistics.

Dreamlogistics blir Bring

Bring är idag huvudägare i Dreamlogistics. Uppköpet innebär ett tätt samarbete mellan företagen och Dream kommer driva Brings nya helautomatiserade lager i Rosersberg utanför Stockholm. Lagret får en yta på ca 15 000 kvm och beräknas stå färdigt under Q1 2022. På sikt kommer Dreamlogistics som varumärke att fasas ut och bli en del av Bring.

– Det är en oslagbar kombination som gör det möjligt att utveckla ett ännu bättre och vassare erbjudande, kommenterar Jonas Ahlgren.