East Capital förvärvar logistik i Estland

Fastighetsförvaltaren East Capital Real Estate förvärvar genom sin fjärde fond logistikparken Via 3L i Rae kommun, Tallinn, med en total yta om 33 000 kvm. Transaktionen är en så kallad sale and lease back där säljaren Loginvest står kvar som hyresgäst.

Via 3L är en modern logistikpark nära Tallinns ringled, vilket innebär närhet även till de största motorvägarna, hamnar och flygplatsen. Logistikparkens uthyrbara yta uppgår till ca 33 000 kvm. Den förvärvades av logistikföretaget Loginvest som är en del av den baltiska logistik- och distributionskoncernen Jungent Group och logistiktjänsteföretaget Via 3L. Företaget står efter transaktionen kvar som hyresgäst med ett långt avtal.

–Förvärvet har ett utmärkt läge och kompletterar vår portfölj väl. I och med detta inleder vi ett långsiktigt partnerskap med Via 3L som är en av de ledande logistikoperatörerna i regionen. Dessutom stärker transaktionen vår position som den största ägaren av moderna logistikfastigheter i Baltikum, med 240 000 kvadratmeter uthyrbar area i Estland, Lettland och Litauen, kommenterar Albin Rosengren, Partner på East Captial Group och ansvarig för East Capital Real Estate.

Transaktionen är den tredje investeringen inom bolagets fjärde fond, vilken har ett huvudsakligt fokus på moderna kontors- och logistikfastigheter i Baltikum och Centraleuropa. Fondens tidigare investeringar inkluderar SEBs estniska huvudkontor samt logistikparken Jankiskiu i Litauen. Fonden planerar att investera EUR 400 miljoner.

Transaktionen är föremål för prövning av estniska konkurrensmyndigheter.