Ecoride flyttar hem lager och produktion till Sverige

Nu går flyttlasset för elcykelföretaget Ecoride från Polen till den nya fabriken i Arendal, Göteborg. Företaget flyttar både produktion och lager till en 7 900 kvm stor logistikbyggnad, som tillhandahålls av fastighetsbolaget Platzer.

Ecoride grundades 2008 i Göteborg och har sedan dess sålt 100 000 elcyklar i fyra länder. Nu väljer de att flytta hem produktion och lager från fabriken till hemorten Göteborg, närmare bestämt till Platzers utvecklingsområde Arendal. Företaget flyttar in som hyresgäst i en befintlig lokal om 7 900 kvm som utvecklats för att passa verksamhetens behov.

– Det känns fint att komma tillbaka till Göteborg, där allt började för 14 år sedan. Sedan starten 2008 har organisationen varit extremt entreprenörsdriven, nu börjar vi bygga en mer platt organisation, som gör oss redo att ta nästa steg, kommenterar grundare & vd Martin Walleräng.

I de nya lokalerna kommer företaget montera, provcykla och paketera alla sina elcyklar. De kommer också samla utveckling och administration i anslutning till produktionsanläggningen, vilket väntas ge goda synergieffekter. Tillträde planeras till oktober 2022.

– Att flytta produktionen till Sverige gör att vi kommer närmare våra marknader och med sälj, inköp, produktion och eftermarknad i samma lokal kommer vi kunna ta snabbare beslut. Med produktion i Sverige kommer vi också kunna korta ner våra ledtider samt minska antalet transporter. Nästa steg är nu att anställa teamleaders och bygga upp lager- och montageteam, vilket kommer innebära nya arbetstillfällen under hösten, kommenterar vice vd Henrik Rosenlund.

Henrik Rosenlund, vice vd på Ecoride, Linn Aronsson, kommersiell förvaltare på Platzer, Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer, Martin Walleräng, grundare och vd på Ecoride och Monica Söderbäck, projektuthyrare på Platzer. Foto Steven Warburton.

Ecoride hamnar i centrum av Platzers utvecklingsområde Arendal, som befinner sig i en expansionsfas. Fastighetsbolaget planerar både att utveckla befintliga fastigheter och att förtäta området genom flera nybyggnationer inom logistik- och industrisegmentet.

– I Arendal finns redan idag kluster av företag som arbetar för att forma framtidens hållbara mobilitetslösningar, inom såväl storskalig hamnlogistik som för människor i vardagen. Vi är därför väldigt glada över att kunna välkomna Ecoride till Arendal som blir ett naturligt komplement till områdets mobilitetskluster, kommenterar Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer.