Emotion bygger nytt i Jönköping

TPL-aren Emotion Logistics bygger ett 7000 kvm stort lager i Jönköping , tillsammans med fastighetsägaren Aspehofs. Bygget av den nya anläggningen är redan i gång och det nya lagret förväntas tas i drift den 1 november 2023.

Med det nya lagret kan Emotions erbjuda ännu mer mångsidiga och skräddarsydda lösningar för sina kunder. Bland annat förstärks samarbetet med Europas ledande kökstillverkare, Nobia – som även de investerat i ny fabrik i Jönköping.

– Vi är mycket glada över att fortsätta vår offensiva satsning i Jönköping och utöka vår 3PL-verksamhet tillsammans med Aspehofs fastigheter, för att bygga detta nya toppmoderna lager, kommenterar Markus Kinnander, vd för Emotion, en del av Börjes Logistik.

Markus Kinnander. Foto Emotion.

– Samarbetet möjliggör för oss att erbjuda ännu bättre logistiklösningar och stärker vår position som en pålitlig logistikpartner för våra kunder.

Växer i Sverige

Lagret i Jönköping omfattar 7 097 kvm lageryta i Södra Stigamo och byggs för att möta den ökande efterfrågan inom den krävande logistiksektorn. Expansionen förväntas skapa nya arbetsmöjligheter för lokalsamhället i Jönköping och bidra till att stärka logistikinfrastrukturen i området.

Expansionen innebär att Emotion nu har 40 000 kvm lageryta i Jönköping och totalt 62 000 kvm i Sverige, vilket stärker deras position som en ledande aktör inom tredjepartslogistik i regionen. Emotion Logistics TPL-verksamhet finns på sex adresser i Sverige och moderbolaget är Börjes Logistik & Spedition AB, grundat 1947 i småländska Nybro.

Aspehofs fastigheter bidrar med sin expertis inom fastighetsutveckling och säkerställer att den nya anläggningen uppfyller de högsta standarderna för modern och hållbar logistikverksamhet.