Första kunden live hos DSV i Rosersberg

DSV nya TPL-lager i Rosersberg, 2021 års största logistikbygge, är klart och har nu gått live med sin första kund HellermanTyton. Under våren kommer totalt 13 befintliga och nya kunder att flytta in i Rosersberg. “Vi har fyllt lagret till 70 procent från start, det är över förväntan” säger Pär Jansson, DSV.

HellermannTyton säljer produkter för elkablar och infrastruktur för datanätverk, och har tidigare haft sin logistik hos DSV i Arlandastad. Nu har bolaget flyttat sitt lager, bestående av ca 5 000 pallplatser, till DSV Solutions nya logistikcenter i Rosersberg.

– I en flytt finns det förstås risker för oförutsedda kostnader samt kvalitet- och servicepåverkan mot kund, men arbetet utfördes med stor noggrannhet och bra kontroll. Jag kände mig trygg under hela arbetsprocessen, kommenterar Stefan Tillå, operativ chef för HellermannTyton i Norden.

Första flytten av flera

Totalt har det nya lagret drygt 80 000 kvm logistikyta, inräknat entresoler och crossdock, och kommer serva logistikbolagets industrikunder, främst inom reservdelar och läkemedel, men också en växande andel e-handelskunder. Etableringen i Rosersberg innebär att DSV konsoliderar logistiska verksamheter från bolagets tre affärsområden, och bygget var också en av finalisterna till priset Årets Logistiketablering 2021.

– Det är fantastiskt att se den första kunden flytta in i vår nya anläggning i Rosersberg. Att flytta en kund under pågående verksamhet är ingen enkel uppgift. Vi ser nu fram emot kommande dagar och veckor när våra återstående kunder flyttar in, kommenterar Ian Swinhoe, vd på DSV Solutions AB.

Centret ersätter DSV Soultions befintliga anläggning i Arlandastad på 22 000 kvm. Lagret innehåller också en Autostore-lösning med ca 28 000 lådor, som bidrar till att öka kapaciteteten till nästan den dubbla mot ett konventionellt lager.

– Det känns skönt att ha genomfört den första flytten, som gick över förväntan. Det här är bara början, under våren kommer en vi att flytta in totalt 13 kunder, varav flera från lagret i Arlandastad men också 2–3 helt nya kunder, berättar Pär Jansson, affärsutvecklingschef på DSV Solutions i Sverige.

När alla flyttar är färdiga i mitten av juni kommer lagerytorna att vara fyllda till 70 procent.

– Det har gått bättre än vad vi trodde att fylla ytorna, berättar Pär Jansson.

Av Hilda Hultén