Första spadtag för Logistikpartners lager i Ulricehamn

Den 24 maj togs det första spadtaget för en toppmodern logistikanläggning i Ulricehamn, som Logistic Contractor bygger och utvecklar åt Logistikpartner. Fastigheten på 20 000 kvm ska framförallt rymma verktygsföretaget Lunas sortiment.

Spadtaget togs gemensamt av Mats Pettersson, vd Logistikpartner, Stefan Petersson, vd Luna, Benn Karlberg, vd Logistic Contractor, Gustav Olsson, kommunchef Ulricehamns kommun samt Mikael Petersson, Företagarna Ulricehamn.

— För Logistikpartner är det mycket glädjande att etablera en ny modern och hållbar logistikfastighet i Ulricehamn. För två år sedan var detta en långsiktig målsättning. Genom bra samarbete med Logistic Contractor och Ulricehamns kommun har detta blivit verklighet. Det känns fantastiskt. Vi skapar nu möjligheter att skapa ännu bättre logistiklösningar för våra kunder, kommenterar Logistikpartners vd, Mats Petersson.

Ett 30-tal inbjudna gäster från LC, Logistikpartner, Luna samt representanter från Ulricehamns kommun hade samlats på den för dagen rätt blåsiga tomten i Rönnåsens industriområde strax utanför Ulricehamn.

— Vi är stolta över att fått möjligheten att utveckla fastigheten och att byggnationen nu är igång. Vi hoppas också på fler liknande projekt i Ulricehamn i framtiden då vi ser både möjligheterna och behoven i området av hållbara logistik- och industrianläggningar, kommenterar Benn Karlberg, vd Logistic Contractor.

Logistikpartner kommer i första hand lagerhålla och hantera verktygsföretaget Lunas sortiment i lokalerna, som kommer utrustas med en automationslösning.

Byggnaden uppförs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och ska förses med en solcellsanläggning. Inflyttning är beräknad till februari 2023.