Framåt för DSVs rekordbygge

Danska TPL-aktören DSV bygger 2024 års antagligen i särklass största logistiketablering, med hela 175 000 kvm lokalyta i Landskrona. Under hösten 2022 tas första spadtaget på bygget som ska certifieras enligt Breeam Excellent.

K-Prefab har fått en stororder och ska leverera betongstommen till DSVs jättesatsning i Landskrona. Under hösten 2022 tas första spadtagen till den nya logistikanläggningen som kommer att bli ett av Nordens största logistikcenter.

Den nya anläggningen kommer att omfatta två byggnader, där den ena är 105 000 kvm stor och den andra är en temperaturkontrollerad fastighet på 70 000 kvm, där fokus ligger på att locka kunder inom FMCG och framförallt livsmedel.

DSV satsar på hållbar lagerhållning och kommer att certifiera lagerytorna enligt BREEAM Excellent. Denna certifiering innebär att byggnaderna men även byggarbetet måste vara väldigt balanserat och hållbart för miljön.

Stommen från K-Prefab består i detta projekt av sockelelement, beklädnadselement samt massiva innerväggar. De nya utrymmena kommer att byggas i anslutning till nuvarande fastighet som är på 96 000 kvm.

Inflyttning i de nya anläggningarna beräknas ske under 2024.