Geberit vill bygga distributionscenter i Bromölla

Geberit i Bromölla, tillverkare av toalettstolar, tvättställ och annan badrumsinredning, vill bygga ett nytt distributionscenter i Bromölla. Om satsningen blir verklighet gäller det en investering i 100-miljonersklassen.

Geberit är en internationell koncern som har huvudkontor i Schweiz. 2016 köpte de upp den tidigare Sanitec-ägda Ifö-fabriken i Bromölla. Under våren revs två fabriksbyggnader på företagets område i Bromölla med planer på nya industrilokaler. Området omfattar 39 000 kvm, på vilket företaget nu vill bygga ett modernt distributionscenter, det rapporterar Blekinge Läns Tidning.

– Om vi ska göra något så ska vi göra något som är state of the art, excellent för dem som jobbar där och grönt naturligtvis. Något som kan stå här länge och serva våra kunder med vad de behöver, säger Per-Olof Johansson, chef för logistik och försörjningskedjan på Geberit Production, till tidningen.

Inget beslut är dock fattat. Just nu pågår en dialog med kommunen och ett eventuellt klartecken från de schweiziska ägarna väntas inom några månader.