Godislager i Växjö byggs ut

Växjöbaserade godisgrossisten ERT Godis växer stadigt nu gör bolaget den största lagerexpansionen någonsin, och bygger ut lagret på Annavägen i Växjö med 5 000 kvm. Den nya lagerdelen beräknas stå klar sommaren 2022, och ERT räknar med att behöva nyanställa tio personer.

Mycket har hänt sedan ERT Godis grundades för 28 år sedan. Då bedrevs verksamheten i ett tvåbilsgarage med endast en anställd. Med en årlig tillväxt på omkring 10 procent krävdes så småningom nya lokaler, och flyttlasset gick till de nuvarande lokalerna på Annavägen i Växjö. Flera expansioner har skett under åren, bland annat har man byggt tre lagerhallar, ett nytt chipslager och nya kontor. 2016 byggdes lagerytan ut med 1 600 kvm, ytor som snabbt fyllts upp. Nu väntar den största tillbyggnaden hittills i företagets historia.

ERT Godis VD Nichlas Ernstsson
ERT Godis vd Nichlas Ernstsson

– Vi har länge försökt få tillstånd av kommunen att bygga ut och få en möjlighet att expandera ännu mer. Nu är alla papper påskrivna, och vi kan äntligen sätta spadarna i jorden. Vi kommer nu att bygga till ca 5 000 kvm, vilket kommer att bli ett enormt lyft för hela vår verksamhet, kommenterar ERT Godis vd Nichlas Ernstsson.

Idag har ERT Godis cirka 5 000 pallplatser på sitt lager i Växjö.

– Med de nya ytorna finns det möjlighet att dubbla det antalet.

Tillbyggnaden blir på totalt cirka 5 000  kvm och beräknas vara klar under sommaren 2022. ERT Godis, som omsatte omkring 350 miljoner SEK under 2020, har i dagsläget cirka 80 anställda och räknar i samband med tillbyggnaden med att anställa ca 10 personer. Utöver tillbyggnaden har ERT Godis även förvärvat närliggande fastigheter, vilket kommer innebära stora möjligheter för företaget.

– Under 2021 hade vi en extraordinär tillväxt, kraftigt ökad försäljning och gjorde flera nyanställningar både på kontor och lager. Sedan några månader kör vi skiftarbete på lagret för att hinna med. Vi håller även på att implementera ett nytt WMS-system och kommer nu kunna ta ytterligare steg i vår utveckling. Redan när företaget grundades var målsättningen att ERT Godis skulle bli Sveriges bästa, största och trevligaste godisgrossist. Den stundande tillbyggnaden ger oss ännu bättre förutsättningar att förverkliga denna målsättning, säger Nichlas Ernstsson.