Gordon Delivery till Norge

Efter Finland tar sig logtech-bolaget Gordon Delivery även an den norska marknaden. Gordon har vuxit starkt under pandemin och taktar nu på en omsättning på över 500 miljoner.

I augusti berättade Gordon att man kommer lansera sin tjänst i Finland, och nu väljer man att gå in i både våra skandinaviska grannländer, vilket sker i veckan. Det innebär att tusentals slutkunder i Oslo och Helsingfors kommer att få tillgång till hemleveranser av mat genom Gordon. Huvudstäderna är dock bara det första steget.

– I Sverige når vi 80 procent av svenska slutkonsumenter och i Danmark 96 procent. Målet för både Finland och Norge är självklart att komma upp i samma nivåer. Vi jobbar redan på att etablera oss i fler städer i Norge och Finland säger COO Mikael Sahlsten, i ett pressmeddelande.

Gordon Delivery grundades 2015 och genomför i dag närmare 400 000 leveranser av kylda matvaror och läkemedel varje månad. Bolaget är specialiserat på digitaliserade flöden av just temperaturreglerade last mile-leveranser. Utöver det lutar de sig även mot ett till affärsben; en SaaS-plattform för last mile som de licensierar ut till andra bolag. Under 2020 omsatte bolaget 133 miljoner kronor. Just nu håller bolaget en omsättningstakt på över 500 miljoner per år.

– Det känns otroligt kul att kunna växa så här snabbt. Att stärka vår position i Norden är självklart viktigt för vår tillväxt. Vi hoppas och tror dock också att det kommer att hjälpa våra existerande kunder att också växa snabbare. Med vårt integrerade nätverk i fyra länder kan de lättare etablera sig på nya marknader, kommenterar Gordons vd Ali Ghoce.

Fram tills i förra veckan har företaget haft leveransverksamhet i Sverige och Danmark. Med lanseringen denna vecka dubblas därmed antal länder.

– Den nordiska marknaden är väldigt viktig för Gordon, men inte slutdestinationen. Vi pratar redan med många potentiella kunder på kontinenten och möts av ett stort intresse för vår kombination av temperaturreglerade leveranser och en tech-lösning för hela leveranskedjan. Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda dem detta, kommenterar expansionschef Kristina Liljestrand, tidigare logistikforskare, som nyligen anslöt till Gordon.

I Dagens Logistiks magasin nr 2 2021, intervjuas Gordons vd Ali Ghoce.

Av Klara Eriksson