Gordon Delivery växte fyrdubbelt 2020

Gordon Delivery, som grundades 2015 av Ali Ghoce, optimerar leveransflöden av matvaror via sin tech-plattform och egna kylbilar. 2020 såg bolaget en tillväxt på 395 procent.

Logtech-bolaget Gordon Delivery kombinerar en tech-plattform för logistikoptimering, med egna kylbilar och terminaler, och resultatet har varit mycket lyckat. Idag har Gordon Delivery nio kylterminaler i Sverige, tre i Danmark och genomför närmare 400 000 leveranser i månaden.

Ali Ghoce. Foto Gordon Delivery.

Pandemiåret 2020 såg företaget en tillväxt på 395 procent. Kunderna är såväl stora dagligvarukedjor som matkassebolag. Många köper hela tjänsten inklusive utkörning med Gordons kylbilar och andra väljer tech-plattformen som effektiviserar logistiken och hanterar kundkommunikationen.

– Vår plattform ger bättre koll på samtliga flöden genom hela kedjan. Vi samlar in otroligt mycket data för att kunna analysera beteenden och ständigt effektivisera våra rutter. Dessutom bevakar vi feedback från kunder för att optimera serviceupplevelsen i realtid, säger Ali Ghoce i ett pressmeddelande och tillägger:
– Vi optimerar rutterna med en egenutvecklad samordningsteknik för att hinna till utsatt tid och för att spara på miljön, transporten får inte vara längre än nödvändigt. Det är viktigt för oss med ett helhetsgrepp, därför har vi en rad pågående forskningsprojekt kring just miljöpåverkan.

Snabbväxare som vill agera schysst

Ali Ghoce grundade Gordon Delivery 2015 när han uppmärksammade hur mycket det fanns att förbättra inom e-handel-logistik. Ett och annat förvånade Ali i samband med uppstarten av bolaget, i synnerhet hur vanligt det är att anlita den ena underleverantören efter den andra inom last mile-branschen vilket bland
annat visat en inverkan på förarnas arbetsvillkor.
– Det är omöjligt att ha uppsikt med många underleverantörsled. Vi levererar därför mat med fordon vi själva äger och för en andel har vi ett nära samarbete med små åkerier, säger Ali Ghoce i pressmeddelandet.