Inzile får ny order från Tier Mobility

Den svenska tillverkaren av lätta ellastbilar Inzile tar hem en ny order gällande fyra fordon till elscooterföretaget Tier Mobilitys svenska verksamhet. Fordonstillverkaren hoppas att samarbetet ska öppna upp fler marknader för deras ellastbil.

De två företagen är redan samarbetspartners på den svenska marknaden och Inzile har nyligen öppnat ett säljkontor i Tyskland. Nu har det tyska elscooterföretaget Tier Mobility lagt en ny order på fyra lätta ellastbilar av modellen Pro4. I dagsläget använder man redan sju lastbilar i sin svenska verksamhet och ytterligare sju fordon ska levereras under våren.

Ellastbilen kan lasta ca 100 utbytbara batterier, flytta felparkerade scootrar och hämta scootrar som behöver repareras. Genom att kunna använda ett fordon för alla tre uppgifterna får man en hög användningsgrad och minskar antalet körningar.

– Det är mycket glädjande att Tier Mobility är nöjda med Inziles fordon i sin verksamhet och att de nu lägger ännu en order, kommenterar Ragnar Åhgren, vd för Inzile.

Elscooterföretaget bedriver verksamhet i drygt 90 städer i nio länder med huvudkontor i Berlin. Inzile hoppas att samarbetet kan utökas till ytterligare marknader om ellastbilarna fungerar väl i Sverige.