Gävle hamns utbyggda containerterminal öppnar i höst

Gävle Hamn planerade från början att öppna sin utbyggda containerterminal till sommaren 2020, men bygget har dragits med förseningar. Nu är planen att slå upp portarna i sep-okt.

Gävle hamn och operatören Yilport investerar 700 miljoner SEK i containerterminalen för att öka kapaciteten från dagens 250 00 TEU till 600 000 TEU. Den nya containerterminalen ska bli automatiserad och digitaliserad, med eldrivna fordon, och 124 meter höga kranar. Hamnen betjänar främst industrin i Mälardalen, Gävleborg, Dalarna och fungerar som importhamn för bland annat flygbränsle till Arlanda flygplats.

Nu är de nya, eldrivna portalkranar på plats, som inte bara kommer att bidra till mindre koldioxidutsläpp och ljudnivå utan samtidigt höja produktiviteten på terminalen. Då kranarna staplar sex containrar på höjden bidrar de till en effektivare containerhantering. Kranarna kommer att fjärrstyras från kontorsdesk och till viss del automatiseras. De saknar helt hytt.

Portalkranarna kommer vara ett komplement till kajkranarna som anländer i slutet på maj. Med sin höga staplingskapacitet och utmärkta manövrerbarhet är RTG:er (rubber tyred gantry cranes) den smartaste möjliga kombinationen med de kommande kranarna.

STS-kranar på ingång

De väldiga STS-kranarna (Ship to shore) som kommer ändra Gävles skyline lastades för ett par veckor sedan i Oita i Japan. 18 mars lämnade de Japan och är nu på väg mot Gävle Hamn. Kranarna beräknas anlända i slutet av maj, och när de monterats är containerterminalen i stort sett redo att invigas, vilket beräknas ske i augusti eller september. Själva driftsättningen är sedan planerad att ske i slutet på september, början på oktober.

Investering i den nya containerterminalen uppgår till närmare en miljard kronor. Förutom att terminalen får mer än fördubblad kapacitet så ökar produktiviteten och fartygen kommer att kunna lastas på kortare tid.