Gustaf Öhrn till Early Birds styrelse

Mediebolagens tidningsdistributionsbolag MTD har blivit Early Bird AB och har nu även fått en ny styrelse – där retailprofilen Gustaf Öhrn går in som ordförande.

Under våren bytte MTD namn och ägarstruktur och blev aktiebolaget Early Bird, med mediebolagen och Stockholmsdistributören Premo som ägare.

Nu sätts även en ny styrelse på plats där Gustaf Öhrn kommer in som styrelseordförande. Öhrn har en gedigen retailerfarenhet och har en bakgrund från kända varumärken som Åhléns, Acne, Stadium, Bygghemma och Baby Björn.

Gustaf delar styrelsebordet med representanter från NTM, Stampen Media, Gota Media, VK Media, NWT Media, Bonnier News Local och distributionsbolaget Premo.

Gustaf Öhrn och Pelle Lönn. Bild Early Bird.

– Som detaljhandlare har smidiga och hållbara leveranser alltid legat mig varmt om hjärtat. Att få vara en del av denna utveckling tillsammans med Early Bird känns både roligt och lärorikt. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Pelle och teamet med ambitionen att skapa en bra kundupplevelse för både handlare och slutkund, kommenterar Gustaf Öhrn, styrelseordförande, Early Bird AB.

Samtidigt så ökar Early Bird takten. Med två nylanserade tjänster, Hemleverans – leverans av större paket på kvällen. Samt en cirkulär återbrukstjänst – Hem till hem, där konsumenterna kan skicka paket mellan varandra. Allt i synergi med befintligt distributionsnätverk.

– Det är ett styrkebesked att Gustaf Öhrn tar platsen som ordförande i vår nya styrelse. Hans breda erfarenheter från retail och fokus på kundens perspektiv är väldigt bra för vårt fokus när vi utvecklar distributionstjänster. Han blir ett perfekt bollplank för mig och en viktig pusselbit för Early Birds resa framåt, kommenterar Pelle Lönn, vd, Early Bird AB.