Hager Sverige flyttar hem sitt lager

Elinstallatören Hager expanderar sin verksamhet i Sverige. För att stötta tillväxten flyttar man all logistikverksamhet från olika delar i Europa och koncentrerar dem till logistikpartnern Kerrys lager i Borås.

Tyska familjeföretaget Hager, grundat 1955 i Blieskastel, öppnar lager i Sverige för att effektivisera logistiken på den svenska marknaden.

– Vi växer så att det knakar. Faktum är att vi växt så pass mycket att vi inte längre har kapacitet i våra lager i Tyskland. Och det är bland annat därför vi valt att flytta hela vårt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås, säger Leif Hallén, vd på Hager Sverige, i ett pressmeddelande.

För en effektivare logistik

Lagerhanteringen och distributionen från Tyskland hade sina nackdelar. Begränsningar i flexibilitet och på så vis minder möjligheter att reagera på kundernas önskemål. Och ibland drabbades leveranserna av förseningar på grund av långa transporter.

– Vi insåg att det fanns många bitar som kunde bli väldigt mycket bättre med att flytta hela lagerhållningen för den svenska marknaden till Sverige, säger Joakim Albrektsson, logistikchef på Hager i Sverige.

Efter ett års planering och etableringsarbete är lagret nu upprättat i Borås hos Hagers logistikpartner Kerry.

– Nu kan vi uppfylla kundernas önskemål om standardiserade paketeringslösningar, projektpaketerade leveranser och vi kan spegla våra lagersaldon hos grossisternas webbshoppar. På så vis kan våra kunder se exakt vad vi har i vårt lagersaldo och få en uppfattning om leverans, säger Peter Högberg De Rosso, försäljningschef på Hager i Sverige.

Logistiska fördelar

Lagerflytten kommer även innebära färre transporter och mindre emballage samt möjlighet till specialpackning, ett effektivare leveransflöde till grossisternas lager, med kortare ledtider och högre tillgänglighet.

Lagerflytten innebär även att Hager kopplar upp sitt lagerhanteringssystem till grossisternas webbshoppar. Kunderna kan således se vad Hager har i sitt lager och när det kan levereras.