Håkan Lindberg till Nowaste Logistics

Håkan Lindberg, tidigare regionchef för Postnord TPL i Helsingborg, ansluter nu till konkurrenten Nowaste Logistics, där han blir ny affärsutvecklingschef. “Det finns en väldigt tilltalande personalkultur på Nowaste”, säger han.

Håkan Lindberg har drygt 30 år i TPL-branschen på nacken, och har varit med och byggt upp Postnord TPL i Helsingborgsregionen från ett litet, tomt lager med tre anställda i början av nittiotalet under namnet Nordisk Transports lagerservice, genom Green Cargo-tiden när verksamheten växte till dagens Postnord TPL i Helsingborg med sina sex lager, 750 sysselsatta och närmare miljardomsättning.

Håkan Lindberg är ny affärsutvecklingschef på Nowaste Logistics. Foto Nowaste

– Det har varit en konstant utveckling, kan man säga. Tredjepartslogistiken har förändrats i grunden på bara fem-tio år, delvis beroende på e-handelns framväxt. Utvecklingen kommer att fortsätta, det är en bestående förändring i samhället vi har sett, säger Håkan Lindberg i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Håkan Lindberg varit regionchef för region Syd på Postnord TPL och vd bolagets för TPL-verksamhet i Danmark. Nu tar han med sig all sin erfarenhet till Nowaste Logistics, där han blir ny affärsutvecklingschef med start idag, den 1 februari. Hans uppgift blir att utveckla befintliga uppdrag och skapa nya på den helsingborgsbaserade TPL-aktören, som en gång startade som en avdelning på frukt- och gröntföretaget Everfresh. 

– Vi ska bli en av de största logistikaktörerna i Norden, men vad viktigare är att vi ska vara den bästa och den mest resurseffektiva. Branschen kommer att konsolideras, det är helt naturligt efter den kraftiga utvecklingen som har varit med många aktörer. Nowaste har ett välutvecklat koncept och en sådan kostnadseffektivitet att vi har en fördel när konsolideringen sker.  

Nowaste Logistics sysselsätter idag över 550 personer och driver tolv terminaler med en total yta på omkring 300 000 kvm. Det som lockade Håkan Lindberg är bland annat bolagets fokus på automation.

– Tekniken och de unika lösningarna är absolut en viktig del av framgången. Men det finns också en väldigt tilltalande personalkultur på Nowaste. Det är inte många i branschen som bara har egenanställd personal. Om människor trivs så kommer motivation och driv, och på det följer ansvarstagande. Det ger en bättre leverans, vilket precis alla vinner på. Vi ska behålla det lilla företagets mindset även när vi växer.