Hampus Otterhäll lämnar CBRE för EQT Exeter

Hampus Otterhäll lämnar fastighetsrådgivaren CBRE efter sju år för att bli ansvarig för investerings- och uthyrningsansvarig i Norden på den globala fastighetsinvesteraren EQT Exeter.

Hampus Otterhäll har jobbat på CBRE sedan 2014 i flera roller, och lämnar nu posten som chef för rådgivarens kapitalmarknadsteam inom industri och logistik, för att istället kliva på som Nordenansvarig för investeringar och uthyrningar på EQT Exeter.

“I fredags gjorde jag min sista dag efter sju givande år på CBRE. Det har varit en spännande resa och jag vill tacka alla jag haft nöjet att lära känna och jobba med de senaste åren. Imorgon finner ni mig i min nya roll på EQT Exeter där jag ska bidra till teamet som Investment and Leasing Officer för Norden. Jag är väldigt spänd inför detta nya kapitel i min karriär” skriver Hampus Otterhäll i ett inlägg på Linkedin den 3 januari.

EQT Exeter bildades 2021 genom sammanslagningen av Exeter Property Group och EQT, och är bland världens största fastighetsinvesterare med fokus på att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter inom logistik/industri, kontor, life science och flerfamiljshus. Bolaget är verksamt i Europa, Amerika och Asien med 330 anställda och lokala kontor i 40 länder.

Bland annat är EQT genom sin fond EQT Real Estate II storägare i det svenska fastighetsbolaget Stendörren sedan 2018, där man kontrollerar 58 procent av rösterna. Stendörren har en portfölj med drygt 750 000 kvm logistik- och mixytor i Stockholmsregionen, och runt 600 000 kvm byggrätter, och gör just nu en storsatsning på att utveckla sitt bestånd.

EQT Exeter gjorde i december en av de största fastighetsaffärerna i Europa någonsin, när bolaget sålde en portfölj med 132 moderna logistikfastigheter på totalt 2,2 miljoner kvadratmeter i Väst- och Centraleuropa. Portföljen såldes för drygt tre miljarder euro, och EQT Exeter står kvar som förvaltare av beståndet, som förvärvats genom drygt hundra fastighetsaffärer under de senaste tre åren.

Av Hilda Hultén