Holgersson ny digital chef på Aditro

Johan Holgersson, tidigare e-handelschef på Bring och senast marknadschef på Klarna, blir ny digital chef på Aditro Logistics.

Johan Holgersson lämnade norska Posten och Bring 2019 för Klarna, där han fokuserat på global tillväxt och varit involverad i Klarna Shipping, och nu är han åter tillbaka i det nordiska Postväsendet som ny Chief Digital Officer på finska Posti-ägda TPL-aktören Aditro Logistics, där han är satt att “skapa nya förutsättningar för tillväxt genom digital innovation inom bolagets olika områden”.

Aditro Logistics är Sveriges tredje största TPL-aktör och har omkring 230 000 kvm lageryta i Jönköping, Borås, Kopstad, Nykvarn, Vaggeryd och Arlanda, med ett nytt, 50 000 kvm stort lager under uppförande i Vaggeryd, som byggs av CH Square. Bolaget ägs sedan 2020 av finska Posti Group.

– Det ska bli oerhört spännande att kliva in i en organisation som har en så solid position inom TPL och e-handel som Aditro Logistics har och där det finns både intresse i och behov av nästa steg i den digitala resan” säger Johan och fortsätter, “Jag tror att mina år inom logistik i kombination med min tid på Klarna har skapat goda förutsättningar för att bidra till den acceleration Aditro Logistics påbörjat – inte minst efter man nyligen förvärvats av finska Posti, kommenterar Johan Holgersson.

Under sin tid på Bring ansvarade Johan Holgersson för både digital tjänsteutveckling, kommersiell styrning och innovation med fokus på e-handelslogistik. Han har även varit en flitig föreläsare och debattör kring trender och utveckling inom området. Under senare år på Klarna har Johan lett tvärfunktionella team med starkt fokus på affärsutveckling, tech, marketing och analys.

– Den kombinationen av erfarenheter som Johan har är rimligt unik och kommer att vara instrumental för Aditro Logistics framåt. Jag är mycket nöjd med att vi lyckats attrahera Johan till att ta ett av våra viktigaste områden till helt nya nivåer. En drömrekrytering för oss – utan tvekan, kommenterar Aditros vd Johannes Gussander.