HSNG flyttar lagret till Eskilstuna

E-handelsaktören Health and Sports Nutrition Group (HSNG), med webbutiker som Gymgrossisten och Bodystore flyttar sitt lager från Trollhättan till Eskilstuna, där Inhubs bygger 20 000 kvm för e-handelskoncernens räkning. Det nya lagret ska stå klart sommaren 2023.

I mars 2022 gick e-handelsaktören, som är del av Orkla-koncernen, ut med intentionen att flytta logistiken från lagret i Trollhättan för att bygga helt nytt i Mälardalen, och på så sätt komma närmare kunderna och få snabbare leveranser. Det nya lagret byggs i Eskilstuna av logistikutvecklaren Inhubs och blir 20 000 kvm stort. Investeringen uppgår till 120 miljoner kronor.

Johan Görgård. Foto HSNG

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, kommenterar Johan Görgård, vd för HSNG.

För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet.

Lagret planeras stå klart till sommaren 2023 och tas i drift gradvis under andra halvan av året. Det kommer helautomatiseras och utrustas med solceller på taket för grön energi. HSNG planerar att anställa runt 70 medarbetare till logistikverksamheten i Eskilstuna. Rekryteringen till vissa nyckelroller påbörjas redan efter sommaren 2022.

– Vi är glada för att nu kunna ta första spadtaget i Eskilstuna och ser fram emot att kunna inviga det nya lagret i slutet av nästa år. Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, kommenterar Johan Görgård.

Byggs av Inhubs

Fastigheten byggs av Inhubs som även bygger Lindex nya omnilager i Alingsås. Inhubs är ett nystartat logistikfastighetsutvecklingsbolag som ägs och drivs av fastighetsbolaget Infrahubs grundare Andreas Ekberg och Hans Bengtsson. Bolaget köpte tomten av Eskilstuna kommun under 2021.

Första spadtaget för HSNGs nya lager togs av Johan Görgård, vd HSNG, David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik, Jimmy Jansson (S), KSO Eskilstuna och Hans Bengtsson, vd Inhubs. Foto HSNG