Hultafors bygger centrallager i Polen

Hultafors skaffar ett nytt 30 000 kvm stort europeiskt centrallager i Goleniów i Nordvästra Polen som ska stå klart 2021. Lagret, som byggs av fastighetsutvecklaren 7R, utrustas med robotlösningen Autostore som levereras av Element Logic.

Hultafors nya europeiska centrallager hamnar i Polen. Bild: 7R

Den polska fastighetsutvecklaren 7R har fått i uppdrag att bygga ett 30 000 kvm stort europeiskt centrallager åt den svenska koncernen Hultafors Group i Goleniów, i nordvästra Polen. Lagret, som ska stå klart för inflyttning i början av 2021, är ett BTS-projekt (Built to suit) och utvecklas enligt 7Rs Green concept.

– Vi fokuserar på att maximera energieffektiviteten med moderna lösningar, som solpaneler och laddstationer för elbilar, kommenterar 7Rs uthyrningschef Karol Górnicki.

Polens första Autostore-lager

Lagret utrustas med en Autostore-lösning med tillhörande transportsystem från Element Logic. Det blir Polens första Autostore-lager, och logiskt även Elements första projekt i Polen. Det var så sent som i mars som Element Logic fick distributionsrättigheter för Autostore i Europa.

– Vi är otroligt nöjda med samarbetet med Hultafors team under planeringen. Hittills har det varit ett nöje att samarbeta med dem och jag tror att partnerskapet kommer att växa sig ännu starkare framöver. Vi är också väldigt glada att vara först på den polska marknaden med Autostore, jag är säker på att det blir en fantastisk referens, kommenterar Anna Wiśniewska, vd för Element Logic i Polen.

Anna Wiśniewska. Foto Element Logic

Hultafors Group – är ett svenskt företag som säljer arbetskläder och utrustning med varumärken som Snickers Workwear, Hultafors Tools and Solid Gear, till hantverkare i hela världen.  Det nya centrallagret i Polen kommer att försörja hela den europeiska marknaden.

– Placeringen i Goleniów är ett perfekt läge för att distribuera vår portfölj av varumärken till kunder i hela Europa, kommenterar Nicklas Axell, logistikchef på Hultafors Group.

Byggnaden kommer att certifieras med Breeam “Very good”, och planeras tas i drift i februari nästa år.

Placeringen i Goleniów är ett perfekt läge för att distribuera till kunder i hela Europa

Nicklas Axell, Hultafors Group

CBRE var rådgivare åt Hultafors i affären med 7R, som är en av de snabbast växande logistikfastighetsutvecklarna i Polen – en marknad som annars domineras av Panattoni. Built to suit är en nysatsning för 7R, som så sent som i januari satte upp ett speciellt team för just BTS-projekt.

– Våra experter analyserade Hultafors logistiska behov och utmaningar noga. Vi kunde snabbt erbjuda ett innovativt byggkoncept som var anpassat efter deras specifika behov, adderar 7Rs uthyrningschef Maciej Krawiecki.