Iboxen förstärker med två nyckelrekryteringar

Iboxen – planerar att rulla ut ett rikstäckande, transportörsoberoende paketboxnätverk med 50 000 boxar i Sverige – en investering på en miljard SEK. Nu anställer man en fastighetschef: Charlotta Björk, samt en Chef för samhällskontakter: Johan Edstav.

Charlotta Björk. Foto Iboxen.

Bolaget backas av fastighetsbolagen Balder och SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) och investerare som Paul Källénius, Jan Björk och Patrik Hegbart, och är grundat av tre tidigare Postnord-toppar. Anders Holm, fd vd för Postnord Sverige, Thomas Backteman och Tim Jörnsen, tidigare kommunikationsdirektör respektive affärsområdeschef för E-commmerce & Logistics, varav den senare blir vd för Iboxen.

Just nu är man på god väg att placera ut sina första 150 boxar runt om i landet.

I rollen som Fastighetschef för Stockholm ansluter Charlotta Björk. Charlotta har lång erfarenhet från fastighetsbranschen med bakgrund både i fastighetsägande bolag såsom Unibail-Rodamco-Westfield och på detaljistsidan som utvecklingsdirektör på McDonalds. De senaste åren har hon som egen företagare varit drivande i flera förvaltnings- och utvecklingsprojekt i Stockholmsområdet med nära koppling till handel.   

Johan Edstav. Foto Iboxen.

Johan Edstav ansluter i rollen som Chef för samhällskontakter och hållbarhet. Johan kommer senast från uppdraget som särskild utredare åt regeringen i Samordning för bostadsbyggande. Johan har också lång erfarenhet från planering och styrning av regional utveckling från rollen som Regionråd i Region Uppsala. 

– Det känns fantastiskt roligt att ha både Charlotta och Johan med på Iboxens resa. Med dessa viktiga nyckelrekryteringar på plats är vi väl rustade för ytterligare expansion, kommenterar Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.