Kvarken Ports rekryterar marknads- och försäljningschef

Kvarken Ports, som sköter driften av hamnarna i Umeå och Vasa, rekryterar meriterade Christer Nederstedt som marknads- och försäljningschef. Anställningen är en del i satsningen att utveckla Umeå som hållbart logistiknav.

Christer Nederstedt tillträdde sin nya tjänst den 12 april och kommer närmast från rollen som försäljningschef hos Nolia AB. Innan det har han bland annat jobbat flera år för SAS i ledande positioner inom verksamhetsutveckling, kundservice och försäljning. I sin nya tjänst ska han bidra till utvecklingen av Umeås hamn.

– Att vi idag har järnväg fram till kajen som i sin tur ansluter såväl till Botniabanan som kommande Norrbotniabana är och kommer att vara ett viktigt kundvärde och en vital del i vår marknadsposition. Vårt mål är tydligt, vi ska vara en kvalitetshamn med fokus på kundernas behov och klimatsmarta lösningar. Att vi från och med i sommar kommer att trafikeras av Wasalines nya färja i högsta miljöklass är en viktig del i den moderna sjöfarten och bäddar för framtida hållbara lösningar, kommenterar Christer Nederstedt.

Mycket av godset som passerar Umeås anläggningar försörjer hela regionen och under 2020 steg regionens godsflöden. Det tillsammans med de framtidssatsningar som genomförs i infrastruktur och logistik i regionen är grunden i att driva och utveckla hamnens erbjudande.

– De senaste åren har vi haft en tydlig ökning av godsvolymerna i båda riktningar och trenden pekar fortsatt uppåt. Kombinationen av regionala samarbeten och den spännande utvecklingen vi ser i Umeå hamn och omnejd gör att det känns extra bra att vässa Kvarken Ports erbjudanden och fortsätta bygga våra kundrelationer med Christer i spetsen, kommenterar Teijo Seppelin, vd för Kvarken Ports.