Ica elektrifierar transporter från nytt lager

Ica har tecknat ett avtal med transportföretaget Göteborgs Lastbilcentral (GLC) för att köra eldrivna kyl- och frystransporter från det nya e-handelslagret i Arendal. Dessutom bygger transportföretaget en ny tankstation för fossilfri biogas.

– Vi har som mål att våra vägtransporter i storstadsregioner ska vara helt fossilfria år 2025. Att jobba med eldrivna fordon är en viktig del i att nå våra hållbarhetsmål. GLC är en trygg och professionell leverantör och vi ser fram emot samarbetet, kommenterar Marcus Åkerberg, avtalsansvarig Ica Sverige.

Transportföretaget investerar i eldrivna lastbilar av modell Volvo FL Electric för att trafikera rutterna mellan Icas nyöppnade e-handelslager i Arendal och livsmedelsbutiker i västra Sverige.

– Vi utvecklar löpande våra affärslösningar för både nya och befintliga kunder. Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Ica starta med eldrivna transporter. Vi kommer nu att fortsätta vårt fossilfria spår med fler fordon för framtiden. Utöver eldrivna fordon så satsar vi stort på fordon drivna med fossilfri biogas och är precis i begrepp att bygga klart vår nya tankstation för fossilfri biogas tillsammans med Gasum, kommenterar Luigi Johannesson, affärsområdeschef för Thermo & Distribution på GLC.