Icas nya e-handelslager i Brunna invigt

I fredags genomfördes den officiella invigningen av ICAs e-handelslager i Brunna, Upplands Bros kommun, med bl a energi och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar, Ica Sveriges vd Anders Svensson, samt logistikdirektör Emma Lindström och Ocados Chief Commercial Officer Richard McKenzine.    

I fredags invigdes Icas nya e-handelslager i Brunna, efter att ha tagits i drift i december 2021.  Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter och ligger i Brunna, Upplands-Bro kommun i Stockholm. Lagret är helautomatiserat med Ocados robotteknik och plattform för e-handel. I dagsläget arbetar ca 400 medarbetare på lagret. 

Khashayar Farmanbar och Anders Svensson inviger Icas Brunna-lager. Foto Ica Sverige.

– Att vi är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig väldigt stolt. Ocados automationslösning ger oss helt rätt förutsättningar för en effektiv e-handel och täcker efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt, säger Emma Lindström, logistikdirektör Ica Sverige i ett pressmeddelande.

Deltog gjorde bland annat energi och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar, Ica Sveriges vd Anders Svensson samt logistikdirektör Emma Lindström och Ocados Chief Commercial Officer Richard McKenzine.  

– Vi ser hur digitalisering spelar en allt större roll i omvärlden och skapar stora möjligheter. Vi ser hur städer, kollektivtrafik, transportsystem och fordon blir alltmer smartare och efterfrågan ökar med hög takt. En effektiv resurshantering genom högautomatiserande lager som denna är en av många innovationslösningar som bidrar till framtidstro och tillväxt. Den här typen av lösningar ökar vårt välstånd och minskar avtrycket på klimatet samtidigt som det hjälper till att stärka Sveriges innovationskraft, sa Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister vid invigningen.