Instabox levererar åt H&M i Nederländerna

Instabox gick in i Nederländerna med förvärvet av hemleveransbolaget Red je Pakketje i maj 2021, och har under 2021 övergått till fossilfria last mile-leveranser även där. Nu utökas transportörens samarbete med H&M även till den nederländska marknaden – och det är de fossilfria leveranserna som lockar.

–Mer klimatvänliga initiativ är en del av vår ambition att nå nettonollutsläpp av CO2 år 2040 och därför är vi glada att utöka vårt samarbete med Instabox till en annan marknad, säger Daniel Kusibojovski, Logistics Regional Transport Manager Central Europe, H&M Group, i ett pressmeddelande.

Under 2021 och efter förvärvet av Red je Pakktje har Instabox också övergått till fossilfria leveranser även på den nederländska marknaden, och har installerat HVO100 lagertankar vid terminalerna. Under året har Instabox utökat antalet terminaler från fyra till elva i Nederländerna, och antalet anställda till 1500 jämfört med 600 i början av förra året. Under 2022 kommer Instabox att satsa stort på att elektrifiera flottan för att bli ännu mer miljömässigt hållbar.

– Instabox har stora ambitioner inom hållbarhetsområdet, så vi är mycket glada över att utöka partnerskapet med ett så starkt varumärke som H&M till Nederländerna och stödja deras klimatmål. Vi ser fram emot att erbjuda en hållbar, snabb och kvalitativ sista milen-leverans till H&M även i Nederländerna, kommenterar David Lundqvist, Chief Commercial Officer på Instabox.

Instabox driver 4500 automatiserade paketskåp och hemleveranser i Norden, Nederländerna och Tyskland och har konsekvent vuxit med mer än 300 procent per år sedan starten, vilket gör det till en av de snabbast växande startup-bolagen i Europa.