Nu öppnar Sesam Self Storage i Helsingborg

Den svenska förrådsaktören öppnar idag sin 7 000 kvm stora förrådsanläggning i Helsingborg, där kunder kommer kunna lagra ägodelar, möbler och verktyg. Anläggningen är Sesam Self Storages första i Sverige.

Bygget av den 7 000 kvm stora anläggningen drog igång den 20 oktober 2021 och idag, 2 maj, slår de upp portarna och startar verksamheten. Anläggningen rymmer runt 1 030 förråd som varierar i storlek mellan 1 och 25 kvadratmeter, beroende på kundens behov. De största förråden har direktaccess utifrån.

– Det finns ett behov hos privatpersoner och organisationer att förvara saker på ett smidigt och tryggt sätt. Den nya trenden är att se förråd som en förlängning av hemmet eller arbetsplatsen, och på så sätt skapa mer trivsel, plats och ordning i vardagen, kommenterar Rickard Pålsson, en av grundarna och ägarna till Sesam Self Storage.

Kunderna hyr sitt förråd via företagets app, som också fungerar som en digital nyckel till grindarna, entrén och det egna förrådet.

– Kunderna kan också dela ut digitala förrådsnycklar till andra som behöver tillträde, vilket kan vara särskilt bra för företag, kommenterar Rickard Pålsson.

Snart påbörjas arbetet med en ny anläggning i Lund, som väntas öppna i höst. Planen är sedan att utöka till fler orter i Sverige.