Jobba humanitärt med din logistikexpertis

Logistiker är en av nio specialistkompetenser som MSF, Läkare utan gränser, har särskilt stort behov av, och organisationen gör just nu en studie om hur olika yrkesprofiler, däribland, logistik- och supplyexperter, vill få information om möjligheten att jobba humanitärt med sin kompetens.

För att kunna arbeta medicinska insatser vid katastrofer och hjälpinsatser så behövs det flera olika kompetenser; förutom medicinska kompetenser som läkare, barnmorskor och gynekologer, så behövs ingenjörer, administratörer och självklart logistiker.

Logistikkompetens har stor betydelse vid humanitära insatser. Foto Giuseppe La Rosa/MSF

Studien riktar sig till nio valda yrkesprofiler som Läkare utan gränser har särskolt stort behov av, och görs för att identifiera profilernas önskemål och behov i kommunikation och relation med Läkare utan Gränser. Syftet är att öka antalet relevanta ansökningar till organisationens humanitära arbete utomlands.

“Som logistiker har du en viktig roll för att skapa rätt praktiska förutsättningar för arbetet i en kris- eller katastrofsituation, och vi vet att Dagens Logistiks nätverk håller många fantastiska logistiker” skriver organisationen i ett mail.

Studien tar cirka 8 minuter att genomföra. MSF behöver ditt svar senast 28 oktober.

Länk till undersökningen: https://forms.office.com/r/QS3HTWJsx6