Johan Sjöhagra ny vd för Jula

Den 1 januari 2022 tillträder Johan Sjöhagra som ny vd för Jula AB. Han har kommer närmast från rollen som chef för företagets försäljningskanaler och har tidigare även varit vd för Jula Sverige.

Johan Sjöhagra har en lång bakgrund inom detaljhandeln med chefspositioner inom Ikea, Ica, Elgiganten och ÖoB. Han tillträdde tjänsten som vd för Jula Sverige AB i maj 2018 och i mars 2019 blev han chef för Julas samtliga försäljningskanaler (Director Sales Operations). Den 1 januari 2022 tillträder han den nya tjänsten som vd för Jula AB.

Johan Sjöhagra, ny vd för Jula AB. Foto Jula.

– Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som vd för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bl a etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, kommenterar Johan Sjöhagra, ny vd för Jula.

Under 2022 ska företaget bl a etableras på den finska marknaden, med både varuhus och e-handel, samt etablera e-handel i Europa. De ska öppna flera nya varuhus på befintliga marknader och utveckla hela e-handelsverksamheten.

– Med tanke på de stora utvecklingsplaner vi står inför känns det mycket bra att vi får en ny stark vd för Jula AB på plats. Johan är en naturlig och tydlig ledare med djup förankring i Julas värderingar och en god ambassadör för Julaandan. Vi arbetar strategiskt i utvecklingen av Jula Holding-koncernen och jag är övertygad om att Johan kommer att göra ett mycket bra jobb i vår strävan av att renodla våra verksamheter med fokus på kärnverksamheten, kommenterar Karl-Johan Blank, Julas ägare.

Rekryteringen av en ny vd till Jula Holding fortsätter.