Jungheinrich automatiserar för Coca-Cola

Företaget bygger en automationslösning vid dryckestillverkarens fabrik i Radzymin, Polen. Lösningen är ett 42 meter högt och 60 meter långt automatiskt höglager i silokonstruktion. Det nya systemet planeras att tas i drift 2022.

Det automatiska höglagret är designat för att ytoptimera, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen. Höglagret får totalt fyra gångar och plats för 14 000 dryckespallar som kan förvaras i dubbeldjup. Alla processer är helautomatiserade och lösningen är byggd för att möjliggöra expansion.

Även det befintliga transportörsystemet har modifierats och utökats. Ett monorail-system med en bro är nu hjärtat i anläggningen. Systemet transporterar färdiga dryckesflaskor till alla tillgängliga lagringsplatser för att optimera materialflödet mellan anläggningens olika områden.

– Med det automatiska höglagret och de förbättrade transportvägarna sätter vi nya standarder när det gäller effektivitet och säkerhet. På detta sätt säkerställer vi en konsekvent hög tillgänglighet för våra produkter, kommenterar Szymon Matulka, BU Engineering Manager Poeln och Baltikum vid Coca-Cola HBC.

Det automatiska pallagret snabbas också upp med hjälp av nya lagrings- och plockmaskiner från MIAS, som gör att enheter på upp till sju ton kan hämtas och transporteras med hög hastighet. Anläggningen får också ett nytt lagerhanteringssystem som med tiden ska ersätta de olika system som används idag.

Eftersom det nya lagersystemet utökar en befintlig anläggning kommer vissa byggåtgärder att slutföras under pågående drift.