Munters levererar batterilabb i Västerås

Svenska företaget Munters, som tillverkar energieffektiva luft- och klimatlösningar, har tecknat avtal med en ännu okänd beställare om att designa och bygga ett fullskaligt labb för litiumbatterier i Västerås.

Produktion av litiumbatterier kräver en väldigt kontrollerad miljö med stabil temperatur och luftfuktighet för att garantera hög kvalitet i slutprodukten och säker produktion. Munthers erfarenhet av att leverera klimatlösningar för produktion av litiumbatterier i bilindustrin, tillsammans med företagets förmåga att designa och bygga anläggningar, var avgörande för beställaren – som i dagsläget är okänd.

– Hållbarhet och fokus på minskade CO2-utsläpp är tydliga megatrender i dagens samhälle. Vi förutser att marknadens starka fokus på hållbarhet kommer fortsätta driva den ökande efterfrågan för litiumbatterier, kommenterar Klas Forsström, vd för Munters.

Projektet är planerat till Västerås och ska levereras under det kommande halvåret. Ordervärdet uppskattas till 83,5 miljoner kronor.