Lantmännens nya Örebrolager invigt

Lantmännens nya, helautomatiserade lager för Bonjours, Hattings och Korvbrödbagarns frysta brödprodukter i Örebro, står nu klart. Det är Lantmännen Unibake som tillsammans med Lantmännen Fastigheter investerat 300 miljoner kronor i det nya fryslagret.

Den nya byggnaden har byggts i anslutning till det existerande bageriet i Örebro och kommer effektivisera varuflöden och bidra till en mer hållbar hantering av produkterna.  Det högeffektiva automationslagret består av ett 36,5 meter högt höglager, en låglagerdel, palleteringsyta, maskinrum, samt nya logistikkontor. Den totala byggytan är omkring 7400 kvadratmeter. Investeringsbeslutet fattades i juli 2021 och det första spadtaget togs i december samma år. 

Joachim Haas. Foto Lantmännen Fastigheter.

– Detta har varit ett omfattande byggprojekt där vi verksamhetsanpassat ner på detaljnivå, samtidigt som vi hittat nya innovativa lösningar. Vi på Lantmännen Fastigheter uppskattar verkligen engagemanget som Lantmännen Unibake visat och tack vare expertisen i båda bolagen har vi nu ett toppmodernt fryslager på plats, kommenterar Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter.   

Viktigt bageri

“Investeringen skapar även möjligheter för framtida utveckling och understryker bageriets långsiktiga och strategiskt viktiga roll.” skriver Lantmännen. Idag sysselsätter bageriet cirka 50 procent av de 400 medarbetare som Lantmännen Unibake Sverige, med varumärkena Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting förfogar över. 

– Jag är stolt och glad över att vårt fryslager i Örebro nu står klart. Det är positivt för Lantmännen Unibake Sveriges fortsatta tillväxt, våra medarbetare och för Örebro som region, kommenterar Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake Sverige. 

Verksamheten förbereds nu för driftsättning och väntas vara i full drift till årsskiftet.