LC säljer Mathems lager

Logistic Contractor säljer det 36 000 kvm stora lager som bolaget just nu bygger åt Mathem i Farsta till fastighetsbolaget Niam, för 900 miljoner SEK. Tillträde sker när lagret är klart 2022.

Niam köper fastigheten via en av sina fonder, och affären genomförs som en “forward commitment” där Niam AB tillträder fastigheten i samband med färdigställandet under första kvartalet 2022.

Byggnaden kommer efter färdigställandet att ha en yta på 36 000 kvm. Den är fullt uthyrd till e-mataktören Mathem. Anläggningen ska drivas av en större solcellsinstallation och certifieras enligt Miljöbyggnad, där målet är att nå guldnivå. I projektet ingår också ett fristående parkeringshus på 9 000 kvm.

Benn Karlberg, vd Logistic Contractor

– Vi har haft en positiv dialog med Niam under avtalsprocessen och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under det dryga år som återstår av produktionstiden. Intresset från olika aktörer på logistikmarknaden har varit stort även denna gång, precis som vid tidigare fastighetsförsäljningar, kommenterar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

Mathem-fastigheten är den femte egenutvecklade anläggningen som Wästbygg-ägda LC säljer under 2020. I september sålde man bl a det 55 000 kvm stora lagret man uppför i Örebro åt lågpriskedjan Dollarstore till Aberdeen.

– Vi har därmed avyttrat fastigheter till ett värde av nästan 1,9 miljarder kronor under 2020, fortsätter Benn Karlberg.

Niam är en av Nordens största privata fastighetsägare, och äger fastigheter i Sverige, Norge, Finland Danmanrk och Polen. 32 procent av fastighetsvärdet finns i Svergie. Bolaget äger i dagsläget tre industrifastigheter i Sverige och Danmark, men inga renodlade logistikfastigheter.

– Med en hög teknisk standard och attraktiv geografisk placering är denna fastighet ett bra tillskott till vår logistikportfölj. Logistic Contractor kommer att utveckla en hållbar och modern logistikanläggning, som passar vår framtida hyresgäst Mathem optimalt, kommenterar Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige på Niam.

Cushman & Wakefield och Werks Advokater har varit rådgivare till Logistic Contractor i affären.