Ledigt lager i Arendal

Postnord TPLs gamla, 18 000 kvm stora lager i Arendal har blivit ledigt när de nu flyttat till Landvetter. Nu tar fastighetsägaren Logicor Croisettes hjälp att hitta nya hyresgäster, ett enkelt jobb, enligt uthyrningsansvarige Peter Bergquist.

Fastigheten som består av drygt 16 000 kvm lageryta och resten kontor är byggd 1999 ligger på en 28 000 kvm stor tomt i Arendal på Hisingen, nära Göteborgs hamn. De senaste åren har lagret varit uthyrt till Postnord TPL, men vid årsskiftet löper hyreskontraktet ut och Postnord flyttar hela sin Göteborgsverksamhet till ett nybyggt lager på 46 000 kvm på Landvetter.

– Vi har en del ytor kvar att fylla i det nya lagret, kanske 10 000–15 000 kvm. Men det var också tanken – att få ytor att växa på, berättar Mårten Koshko, affärsutvecklingschef Postnord TPL.

Peter Bergqvist, foto Croisette

Enligt Peter Bergquist, uthyrningsansvarig på Croisette, kommer fastigheten bli lätt att fylla.

– Vi har redan märkt av ett jätteintresse sen vi fick uthyrningsuppdraget tidigare i höstas. Det är ont om lediga ytor i det här läget, så många har hört av sig och vi för ett par dialoger redan.

Det är ont om lediga ytor i det här läget

Kinesisk ägare

Logicor äger totalt 13,7 miljoner kvadratmeter logistikyta i 17 länder. I Sverige består portföljen av nio logistikfastigheter på totalt 200 000 kvm, i triangeln Stockholm-Göteborg-Malmö. Huvudägare i Logicor är kinesiska China Investment Corporation, CIC som 2017 köpte in sig i det Blackstone-grundade bolaget. Amerikanska Blackstone, som just nu satsar hårt på den nordiska logistikfastighetsmarknaden genom dotterbolaget Mileway, äger ca 10 procent i Logicor.

Av Hilda Hultén