Logicenters bygger ut logistikanläggning i Polen

Efter logistikfastighetsaktörens etablering i Polen i somras satsar Logicenters nu på att bygga ut logistikanläggningen i Wroclaw. Utbyggnaden är på 22 500 kvm och ska stå klar under det sista kvartalet 2022.

Under sommaren 2021 tog Logicenters steget in i Polen när ägarföretaget NREP köpte upp den polska logistikfastighetsutvecklaren BIK SA och dess portfölj, med en total logistikyta på över 115 000 kvm och potential att uppgå till 130 000 kvm. Förvärvet är företagets första etablering utanför Norden.

Nu börjar Logicenters bygga ut fastigheten Nowa Wies Wroclawska i Wroclaw, sydvästra Polen. Expansionen innebär en utökning om totalt 22 500 kvm. Projektet utvecklas på spekulativ basis på grund av leasingdynamiken på Wroclaw-marknaden. I linje med Logicenters hållbarhetsprofil kommer utbyggnationen av fastigheten hålla en hög standard med ett noggrant urval av material som används för bygget.

– Det finns en enorm potential i den polska logistikmarknaden, vilket är en stor anledning till att vi valde att etablera vår verksamhet här. Jag tror att Wroclaw kommer bli en fortsatt viktig plats för att växa och för att utöka vår närvaro utanför norden, kommenterar Søren Rodian Olsen, vd för Logicenters Polen sedan augusti.

Wroclaw ligger bra till i ett område med hög befolkningstäthet, stora fabrikskluster och nära anslutning till E4:an. Atlas Ward har valts till huvudentreprenör för projektet.