Verdion bygger 18 000 kvm i Rosersberg

Logistikfastighetsutvecklaren Verdion inleder ännu ett logistikbygge i Rosersberg, tillsammans med investeraren Tritx Eurobox: En 17 800 kvm stor fastighet byggs intill bolagens tidigare etableringsprojekt i området. Bygget ska starta i sommar och fastigheten väntas stå klar i maj 2023.

Verdion och Tritax Eurobox aviserade i höstas ett gemensamt projekt i Rosersberg; bygget av två fastigheter på totalt ca 13 200 kvm. Nu inleder bolagen nästa gemensamma projekt i området. På en 27 600 kvm stor tomt bygger Verdion en 17 800 kvm stor logistikfastighet; Tritax kommer som i det tidigare projektet att förvärva fastigheten och finansiera utvecklingen, medan Verdion kommer att utveckla logistikanläggningen och fungera som kapitalförvaltare efter uthyrning och färdigställande.

Alina Iorgulescu. Foto Tritax Eurobox.

Detta blir Verdion och Tritax fjärde gemensamma affär. Bolagen har tidigare byggt en matdistributionsanläggning för Havi nära Hannover i Tyskland, som stod klar 2020.

– Denna investering förstärker vår övergång mot en högre andel värdeskapande anläggningar. Vi är särskilt glada över att öka vår exponering på logistikmarknaden i Stockholmsområdet, där vi ser en växande efterfrågan från hyresgäster och investerare, kommenterar Alina Iorgulescu, assistant fund manager på Tritax Eurobox.

Johan Nihlmark, foto Verdion

Bygget, en investering på 402 miljoner kronor för Tritax, förväntas starta i juni 2022 och fastigheten ska stå klar i maj 2023. Fastigheten kommer att Breeam-certifieras på minst Very good-nivå.

Vi förväntar oss en betydande efterfrågan från hyresgäster

– Med dessa avtal kan vi leverera 30 000 kvm logistikyta i tre toppmoderna logistikanläggningar i direkt anslutning till E4 och nära Arlanda flygplats. Vi förväntar oss en betydande efterfrågan från hyresgäster som lockas av detta strategiska läge i ett av landets främsta logistiknav, kommenterar Johan Nihlmark, affärsutvecklingsansvarig för Norden på Verdion.

Michael Hughes. Foto Verdion

Det var förra våren om Verdion inledde en hårdsatsning på den nordiska logistikfastighetsmarknaden, och enligt Verdions vd Michael Hughes är Norden ett fortsatt viktigt fokusområde för bolaget.

Norden har en stark e- handelsledd hyresgästmarknad

– Norden har en stark e-handelsledd hyresgästmarknad som driver efterfrågan på nya högklassiga logistikprodukter för urbana miljöer. Storstockholmsregionen är särskilt intressant för oss med sitt snabbt växande invånarantal och viktiga infrastrukturförbättringar, kommenterar han.

Läs DLs intervju med Verdions vd Michael Hughes från 2021 här