Han blir Polen-vd för Logicenters

Logicenters har rekryterat Søren Rodian Olsen som ny vd i Polen, där Logicenters mål är att ha upp emot en miljon kvadratmeter logistikyta inom tre år.

I juni stod det klart att Logicenters expanderar till Polen, genom köpet av den lokala logistikfastighetsutvecklaren BIK SA. Nu har logistikfastighetsutvecklaren rekryterat sin första lokala förmåga.

Polen är Logicenters första etableringsland utanför Norden och planen är att utveckla och förvärva sig till en portfölj på upp emot en miljon kvadratmeter logistikytor inom tre år. Satt att leda den polska satsningen är Søren Rodian Olsen, som närmast kommer från rollen som partner och ansvarig för Capital Markets på rådgivaren Cushman & Wakefield i Polen, med 19 års erfarenhet inom den polska fastighetsmarknaden i bagaget.

– Det känns oerhört spännande att få leda Logicenters etablering i Polen. Nu ser jag fram emot att bidra till att vi blir det självklara logistikfastighetspartnern i Polen genom att hitta bra lösningar för potentiella kunder och hjälpa våra befintliga kunder att växa med oss, kommenterar Søren Rodian Olsen, som klev på som vd för Logicenters i Polen i augusti.

NREP-ägda Logicenters utvecklar och äger logistikfastigheter i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Polen med drygt två miljoner kvadratmeter logistikytor i portföljen totalt.