Markus Trautmann ny kommunikationschef på Iboxen

Infrastrukturbolaget Iboxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende paketboxnätverk, har rekryterat Markus Trautmann som marknads- och kommunikationschef.

Postnordveteranen Markus Trautmann ansluter sig till Iboxen som marknads- och kommunikationschef. Markus har haft flera tjänster inom Postnord, bland annat som presschef samt som kommunikationschef för Postnord Logistics. Närmast kommer Markus från omställningsorganisationen TRR där han ansvarade för medierelationer och externkommunikation.

– Iboxen kommer med ett högt tempo placera ut tusentals paketboxar runt om i Sverige och därför behöver vi stärka upp teamet ytterligare. Vi är glada att vi fått med oss Markus till Iboxen, kommenterar Tim Jörnsen, vd och medgrundare till Iboxen.

Markus Trautmann. Foto Janerik Henriksson.

Sedan i mars har Iboxen, som startade sin resa i våras, ställt ut paketskåp i Stockholm, Göteborg och Boden, med målet att placera ut 50 000 boxar till 2026. Dessutom har redan tio transportörer anslutit sig till Iboxen, däribland Best Transport, DB Schenker, Early Bird och Premo.

– Iboxen har en ambitiös målsättning: inom fem år ska vi erbjuda en rikstäckande infrastruktur med paketboxar så att konsumenterna enkelt kan ta emot och returnera paket max ett par hundra meter från sina hem. Infrastrukturen kommer även att minska antalet körda mil för transportörerna och erbjuda e-handelsföretag fler leveransalternativ. Den resan ser jag fram emot att vara med på, kommenterar Markus Trautmann.