Logicenters hyr ut till BHS i Köge

Logicenters tecknar sitt första hyresavtal för sin spekulationsbyggda fastighet på 16 000 kvm i danska Köge, som ska stå klar nästa år. Det är det danska BHS Logistics som hyr 6 900 kvm för att etablera en cross dock-terminal på orten.

Nu står det klart att BHS Logistics, ett danskt transport- och logistikföretag med fokus på läkemedelssektorn, blir Logicenters första hyresgäst i den nya anläggningen på Egedesvej i danska Køge, strax söder om Köpenhamn. Avtalet avser en cross dock-terminal med en modern lager- och kontorsyta på 6 900 kvm i logistikparken Skandinavisk Transport Center.

– Vi har länge haft en önskan att utveckla och samla våra aktiviteter i Köpenhamnsregionen – där det även finns potential för oss att uppgradera vår apoteksuppsättning ytterligare för att kunna bibehålla vår ledande position inom farmaceutisk transport. Valet föll på Køge, eftersom det är ett centralt nav. Delvis i förhållande till det omgivande motorvägsnätet med goda förutsättningar för EMS-fordon men även för att området är ett nav för all vår trafik till
och från Bornholm. Detta ger oss de bästa förutsättningarna för effektivare logistik, vilket i slutändan innebär bättre service för våra kunder, säger BHS Logistics vd Morten Studsgaard i ett pressmeddelande.

Fastigheten logicenters bygger är på totalt 16 000 kvm, där drygt 9 000 kvm ännu är vakant. Utöver denna fastighet planerar Logicenters att utveckla ytterligare drygt 50 000 kvm i området, på den 160 000 kvm stora mark som bolaget förvärvade i september 2020.

BHS beräknas kunna flytta in i fastigheten den 1 juli 2022.