Logistea kniper Jesper Carlsöö

I höstas såg det ut som om logistikfastighetsräven Jesper Carslöö skulle byta jobbet på Corem mot SLP. Men nu blir det i stället Logistea som rekryterar Jesper Carlsöö som ny projektutvecklings- och uthyrningschef. “Det har varit en lång process, saker hinner förändras” berättar Jesper Carlsöö.

I oktober 2021 stod det klart att Jesper Carlsöö skulle lämna Corem efter närmare 15 år i bolaget. Initialt var det tänkt att han skulle följa med kollegan Jerker Homgren till logistikfastighetsbolaget SLP, men nu går han istället till ett annat snabbväxande logistikfastighetsbolag: Logistea.

– Jag hade sex månaders uppsägningstid från Corem, så mycket hinner hända på den tiden. Jag hann aldrig börja på SLP, utan nu blev det Logistea istället. Det här känns jättespännande, berättar Jesper Carlsöö.

Med en ekonomutbildning från Stockholms universitet började Carlsöö sin fastighetsbana som fastighetsförvaltare på M2 Gruppen och har sedan jobbat med logistikfastigheter på Corem sedan 2007, bland annat som regionchef, uthyrnings- och marknadschef, och i bolagets ledningsgrupp. Nu blir han projektutvecklings- och uthyrningschef och del i koncernledningen i Logistea.

– Med sin kunskap och erfarenhet från projektuthyrning av lager och logistikytor kommer Jesper att vara en viktig del i arbetet att nå vårt mål att årligen producera minst 25 000 kvadratmeter ny yta. Med Jespers driv och track-record i kombination med vår stora portfölj med byggbar mark har vi de bästa förutsättningarna för kommande projektutveckling inom Logistea, kommenterar Niklas Zuckerman, vd på Logistea.

Jesper började sin nya tjänst på Logistea den 20 april.

Av Hilda Hultén