Carlsöö och Holmgren lämnar Corem för SLP

SLP har rekryterat Corem-duon Jesper Carlsöö och Jerker Holmgren och fortsätter nu sitt erövringståg med siktet på huvudstaden. “Vi är jätteglada, Jesper och Jerker är otroligt erfarna och en väldigt bra match för oss” säger SLPs vd Peter Strand”.

Peter Strand Foto SLP

Malmöbaserade Swedish Logistic Property, SLP, har sedan starten för 2,5 år sedan byggt en portfölj med 50 logistikfastigheter på sammanlagt 510 000 kvm, och siktet är inställt på en börsnotering på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2022.

Det senaste året har bolaget växt geografiskt till bland annat Jönköping och Borås och i februari gjorde bolaget sitt första förvärv i Hallsberg, och nu står en etablering i Stockholm på önskelistan för bolaget. Därför har man nu rekryterat ett erfaret radarpar från Stockholmsbaserade Corem; Jerker Holmgren och Jesper Carlsöö.

– Det har varit naturligt att börja från Skåne, men för att ta sig fram på en marknad som Stockholms behöver man ha lokal närvaro och ett kontaktnät. Jesper och Jerker har väldigt lång erfarenhet och ett enormt nätverk på den här marknaden, vi är otroligt glada att de väljer att ansluta sig till oss, säger Peter Strand.

Jesper Carlsöö Foto Hilda Hultén

SLP och Corems affärsmodell och portföljer påminner om varandras, med mycket mindre logistiklokaler och kluster i stadsnära lägen. Jerker Holmgen började som fastighetschef i Corem 2008 och är idag vice vd i bolaget.

Jesper Carlsöö började i Corem 2007 som fastighetsförvaltare, och är idag uthyrnings- och marknadschef i bolaget. Bägge ingår sedan länge i bolagets ledningsgrupp.

– Det ska bli otroligt spännande att jobba i ett mindre bolag som SLP, som är i en stark uppbyggnads- och tillväxtfas, det är något jag gjort tidigare i många år i Corem och tyckt väldigt mycket om. Sen är det jättekul att ha med sig Jerker i det här, vi har jobbat ihop dagligen i snart 14 år och verkligen fungerat utomordentligt bra som team, säger Jesper Carlsöö.

Både Jesper och Jerker påbörjar sina tjänster inom SLP senast den 1 april 2022.

– Nu när vi vet att vi har ett team på plats i Stockholm kan vi börja jobba med förvärv och utveckling där. Förhoppningen är att vi ska kunna göra vår första affär i Stockholm ganska snart, säger Peter Strand.

Av Hilda Hultén