Lyckegård samlar logistiken i Östergötland

Lyckegård tillverkar och säljer verktyg för att mekaniskt bekämpa ogräs i jordbruket, i stället för kemiskt. De senaste åren har man förvärvat en rad andra produkter inom området, och nu slår man samman alla lager till ett vid bolagets kontor och tillverkningsanläggning i Östergötland.

Lyckegård inledde sin resa 2008 som producent av en produkt – för att mekaniskt bekämpa ogräs – som såldes i 20 länder. Efter att bolaget fått ny vd, 2018, förändrades strategin och bolaget satsade på att utöka produktportföljen till en rad produkter inom området hållbart jordbruk, och i stället fokusera på den nordiska marknaden. I början av året börsnoterades bolaget, och sedan dess har två företag köpts: Finska BT Agro och Östorps Bevattning.

– Nu slår vi ihop de lager som vi fått med oss under den förvärvsresan, och flyttar det till vår nuvarande produktionsenhet i Östergötland. Det skapar långsiktiga förutsättningar för vår framtida marknadsexpansion, förklarar Lyckegårds vd Christian Bjärntoft.

De lager som försvinner är lagret för det finska säljbolaget i Vasa, lagret i Staffanstorp samt lagret i Bjärnum, som alla flyttas till ett centrallager i Östergötland, vilket förväntas vara etablerat under kvartal fyra 2022.